ایشان محققی مشهور و معروف، مدقق، جامع العلوم و الفنون بود. در زمان خلافت عثمانی به عنوان شیخ الإسلام مشهور بود. در معهد تخصص تفسیر و حدیث، استاد علوم قرآنی و همچنین در قسم شرعی جامعه عثمانیه استانبول، استاد فقه و تاریخ فقه و در دارالثقافه الإسلامیه استانبول، استاد ادبیات عرب بود. در زمان فتنهٴ لادینی مصطفىٰ کمال [آتاتورک] از استانبول به مصر رفت و تا آخر عمر در آنجا ماند. به هنگام سکونت مصر، …
Read More »مقام برخی از علمای دیوبند و بلوچستان در گفتار شیخ الحدیث
شیخ الحدیث مولانا سید محمد یوسف حسینپور صبح امروز (۱۶/ ۱۲/ ۹۵) در دیدار با بعضی از علمای سراوان، ذکر خیر برخی علمای سلف را بهمیان آورد که درج ذیل میگردند: ∗ مولانا محمد قاسم نانوتوی قبل از اینکه به دارالعلوم دیوبند در یک چاپخانه با حقوق ماهیانه ۱۰ روپیه مشغول بهکار بود، هنگامی که خواستند حقوق ایشان را افزایش دهند، قبول نکرد و گفت: همین مقدار برای خوراک من کافی است، بیش از آن …
Read More »در جمع طلاب و علمای خواف: شهیدی با گریه بر نمیگردد، بکوشید تا شهیدیها پدید آید
شیخ الحدیث مولانا سید محمد یوسف حسینپور، مدیر عین العلوم گُشت و دبیر کل شورای هماهنگی مدارس علوم دینی اهل سنت سیستان و بلوچستان عصر چهارشنبه (۲۰/ ۱۱/ ۹۵) جهت عرض تسلیت به مناسبت درگذشت مولانا شهاب الدین شهیدی رحمه الله، عازم سرزمین خراسان شد. شیخ الحدیث، بعد از ظهر پنجشنبه در دیدار با مولانا مطهری و مولوی حسیناحمد شهیدی با ایشان اظهار همدردی نمود. مولانا حسینپور بعد از ادای نماز عصر بر مزار خواجه …
Read More »داستان مسلمان شدن حضرت رافع بن عمیر رضی الله عنه
در تفسیر ”مظهری“ به حوالهی كتاب ”هواتف الجن“ از حضرت سعید بن جبیر منقول است كه صحابی رسول خدا – صلى الله عليه وسلم – حضرت رافع بن عمیر – رضي الله عنه – علّت اسلام آوردن خود را چنین بیان نمود: شبی در ریگستان، سفر میكردم، ناگهان خواب به من روی آورد و از شتر فرود آمدم و خوابیدم، قبل از به خواب رفتن طبق عادت قوم خویش این الفاظ را گفتم: «إنی أعوذ …
Read More »نگاهی به زندگی شاه احمدسعيد دهلوی
محدثی بزرگ علام و شیخ المشایخ سلسلهی نقشبندیه بود. در رامپور متولد شد. از پدر بزرگوار و دیگر بزرگان علم حاصل کرد. باز به لکنؤ رفت و از علمای آنجا استفاده کرد. سپس به دهلی رفت و از شیخ فضل امام خیرآبادی و شیخ رشیدالدین دهلوی و… مستفید گردید. در این اثناء از مجالس حضرت شاه عبدالعزیز، حضرت شاه عبدالقادر و حضرت شاه رفیع الدین و… نیز استفاده کرد؛ چنانکه از شاه عبدالعزیز سند و …
Read More »مولانا حسين پور، وفات علامه زحيلی را تسليت گفت
شیخ الحدیث مولانا محمد يوسف حسین پور، وفات علامه دکتر وهبه الزحیلی از علمای بزرگ مسلمانان را به جهان اسلام تسلیت گفت. به گزارش سنت آنلاین، مدیریت عین العلوم گشت صبح امروز (دوشنبه ۱۹ مرداد) در جلسه هفتگی اساتید، با اظهار تأسف و تأثر از درگذشت دکتر وهبه الزحیلی، از ایشان به عنوان عالمی به معنای واقعی ياد كرد و وفات ایشان را مصداق کامل «موت العالم موت العالم» دانست. مولانا حسین پور همچنین از دیدارهای …
Read More »علامه ملا علی قاری حنفی و تألیفات ایشان
الشيخ الإمام علي بن سلطان محمّد هروي معروف به ملا علي قاري، متوفاي ۱۰۱۴ هـ.ق. وحيد عصر، فريد دهر، محدث و فقيه مشهور و معروف، جامع معقول و منقول بود؛ چون به سرِ سال ۱۰۰۰ رسيد، به مجدديت فائز گشت. در هرات متولد شد و جهت تحصيل علم به مكهي مكرمه رفت و از علامهي محقق و مدقق، متبحر في علوم الحديث والفقه احمد بن حجر هيثمي مكي، علامه ابوالحسن بكري، شيخ عبدالله سندي، شيخ قطب …
Read More »هارون الرشيد در مجلس درس امام مالك
باري خليفه هارون الرشيد به مدينهي طيبه آمد و وزير خود، جعفر برمکي، را پيش امام مالک فرستاد که سلام مرا به او برسان و بگو: کتاب مؤطا را بياور و به سمع من برسان. امام مالک فرمود: به خليفه بعد از سلام بگو: علم پيش کسي نميرود، بلکه مردم پيش علم ميآيند. جعفر پيام او را به خليفه رساند، باز امام مالک نيز با خليفه ملاقات نمود، خليفه از او گله نمود که دستور …
Read More »گذری كوتاه بر زندگی امام داوود بن نصير طائی حنفی
امام رباني، امام حديث، ابوسليمان داوود بن نصير الطائي الکوفي، محدث، ثقه، زاهد، عالمتر، فاضلتر و پارساترين زمان خود بود. پس از تحصيل علوم ابتدايي از امام اعمش و ابن ابي ليلى حديث آموخت؛ سپس در خدمت امام اعظم شرفياب شد و تا ۲۰ سال از او استفاده نمود؛ او از شاگردان ممتاز حضرت امام و عضو مجلس تدوين فقه بود. بسا اوقات اختلاف صاحبين را با رأي صائب خويش فيصله نموده، پايان ميداد. با …
Read More »أم ايمن؛ زنی که دو صحابی جليل القدر را به گريه انداخت
بر اثر بركات و انوار وجود مبارك سرور انبيا و مرسلين، سردار دو عالم، پيامبر اكرم ـ صلى الله عليه وسلم ـ و نزول شبانه روزي وحي الٰهي در حرمين شريفين دور زريني از رحمتهاي مسلسل و بي پايان حق تعالى گذشته است كه تاريخ كامل دنيا از آوردن نظير آن عاجز مانده است. از اين جهت صدمهاي كه از وفات آنحضرت صلى الله عليه وسلم بر صحابه وارد شد، بالاتر آن صدمهاي بود كه …
Read More »