اشاره: آنچه در ذیل میآید بخشی از سخنان حضرت شیخ الحدیث مولانا سید محمّد یوسف حسینپور – رحمه الله – در خطبههای نماز جمعهٔ شهر گُشت در بیست و دوم بهمن ماه ١٣٨٩/ هفتم ربیع الأوّل ١٤٣٢ میباشد که در آن از مسؤولان امر جمهوری اسلامی ایران به خاطر حرمتشکنی مقدسات اهل سنت و اجازه ندادن به برگزاری نماز جماعت در تهران انتقاد میکند: «امروز از یک نظر که ٢٢ بهمن ماه باشد، روزی است …
Read More »به یاد استاد محبوبم
سه سال پیش در بیستم محرم الحرام ١٤٣٩ ه.ق. در بلوچستان بلکه در ایران زمین ولولهای به پا شد. کوچک و بزرگ همه با چشمانی اشکبار رهسپار سرزمین عشق «شهر گشت» سراوان بودند. تمامی جادههای منتهی به شهر گُشت مملو از ماشین با ترافیکی بسیار سنگین که شهر گشت با وجود همایشهای بسیار بزرگ سالانه، نمونهٔ آن را در تاریخ خود ندیده بود.آری! این همه جمعیت به شهر کوچک گُشت سرازیر بود تا با شخصیتی …
Read More »حضرت شیخ الحدیث از نگاه شیخ الحدیث مولانا چابهاری
مولانا محمّد یوسف شخصیتی عظیم بود. سبحان الله! منِ قطره در وصف دریا چه میتوانم بگویم؛ «لَا نُزَکِّی عَلَى اللهِ أَحداً»، اما گمان خیر داریم دربارهٔ ایشان، چنین شخصیتی در روزگار کنونی بعد از مولانا عبدالعزیز از ویژگیهای خاصی برخوردار بود. بردباری، مردمداری، فروتنی، جایگاه علمی و محبت ایشان با مردم و علما بینظیر بود. ایشان بنیانگذار شورای هماهنگی مدارس دینی استان بود. در جلسات شرکت مرتب داشت، نه تنها در جلسات شورا، بلکه در …
Read More »حکایت زمان ما؛ به یاد شیخالحدیث مولانا سید محمّد یوسف حسین پور (رحمه الله تعالىٰ)
در یک روز آرام پاییزی در حالی که همه مشغول فعالیتهای زندگی بودند، خبر وفات یکی از بزرگترین و مخلصترین عالمان دیار بلوچستان؛ «حضرت شیخالحدیت مولانا سید محمّد یوسف حسینپور»، همچون صاعقهای بر سرمان فرود آمد. برای یک لحظه بهت و حیرت همه جا را فرا گرفت؛ آنقدر این خبر ناگوار و غیر منتظره بود که هر کسی به هر نحوی که خبر را دریافت کرده بود، نخست به دنبال منبع موثقی میگشت تا از صحت …
Read More »مراد از اعتصام به حبل الله
﴿وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللهِ جَمِیعًا وَلَا تَفَرَّقُوا وَاذْکُرُوا نِعْمَهَ اللهِ عَلَیْکُمْ إِذْ کُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَیْنَ قُلُوبِکُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا﴾ [آل عمران: ١٠٣]. بیایید به ریسمان محکم خدا چنگ بزنید و روی این محور، اختلاف و تشتت را کنار زده، به یاد این نعمت الهی قرا گیرید که شما با هم دشمن بودید، در اثر این نعمت الهی برادر یکدیگر قرار گرفتند. مراد از اعتصام به حبل الله، اطاعت از دستورات الهی و گوش فرا دادن …
Read More »زبان و فرهنگ بلوچی از دیدگاه شیخ الحدیث مولانا حسینپور
امروز میخواهم دربارهٔ مردی بنگارم که نمونهای کامل بود؛ هرگاه خواستم قلم به دست بگیرم و بنویسم، اشک مجالم نمیداد، عزیزی از من خواست که شما با ایشان در تحقیقاتی که دربارهٔ گُشت انجام شده، بسیار مراوده داشتهاید و از من خواست چند سطری بنویسم، اما هرچه فکر کردم جرأت این را نداشتم که حقیری چون من در مورد عالم و محدثی توانا دست به قلم ببرد؛ حتیٰ ماهها با خودم کلنجار رفتم اما … …
Read More »مصاحبه پیام اسلام با شیخ الحدیث در مورد محمد بن عبدالوهاب
پیام اسلام: آنچه در نشریه پیام جمعه (ش ۳۲۸، ۱۵/ ۹/ ۱۳۸۰) از شما نقل شده است که «میتوان بر محمد بن عبدالوهاب فتوای کفر صادر کرد»، صحت دارد یا اتهام علیه شماست؟ جواب: صحت ندارد. پیام اسلام: شما به این اشتباه بزرگ آنها تذکر دادهاید که آن را اصلاح کنند یا خیر؟ اگر چنین اقدامی صورت گرفته است، رونوشت آن را به ما عنایت فرمایید تا در مجله پیام اسلام نقل گردد. جواب: بنده …
Read More »نسبت تکفیرِ شیخ محمدبن عبدالوهاب به شیخ الحدیث کذب محض است
تکفیر در سیرت شیخ الحدیث جایی نداشت در پی انتشار مطالب و کلیپهایی که بر اساس نوشتهای تحریف شده، به شیخ الحدیث مولانا محمدیوسف حسینپور تهمت زدند که ایشان فتوای کافر بودن شیخ محمدبن عبدالوهاب را داده است، لازم دانستیم برای روشنگری در این زمینه، با مولانا عبدالحکیم سیدزاده، از اساتید عین العلوم گشت که از شاگردان و بستگان نزدیک شیخ الحدیث است، مصاحبهای داشته باشیم تا ابعاد این موضوع از زوایای مختلف مورد بازبینی …
Read More »مولانا حسین پور: علما باید نقش راهبری خود را در جامعه به خوبی ایفا کنند
در دیدار هیأت اعزامی سایت اساس نیوز با شیخ الحدیث مولانا محمد یوسف حسین پور، مدیر حوزه علمیه اهل سنت عین العلوم گشت سراوان (در اوایل مرداد ماه ١٣٩۶)، ایشان بر رسالت تبلیغ دین از سوی علمای جهان اسلام تأکید کردند. به گزارش خبرنگار اساس نیوز، در این دیدار حضوری شیخ الحدیث مولانا حسین پور ضمن خوشامدگویی به هیأت سایت اساس نیوز، با اشاره به وقایع تاریخ صدر اسلام تا به امروز گفت: هدف ما …
Read More »سیاسیون واقعی چه کسانی هستند؟
امروزه هر کس مکر بیشتر و حیلهٴ بزرگتری داشته باشد و دروغ گندهتری بگوید، موقعیت سیاسی بهتری دارد و در جامعه، رأس رجال سیاسی شمرده میشود! حال آنکه سیاست یعنی تدبیرخردمندانه در أخذ حقوق؛ یعنی «جلب منفعت و دفع مضرت». وقتی به تاریخ نظر بیفکنیم، میبینیم بزرگترین سیاسیون، انبیاء کرام – علیهم السلام- بودند؛ در همین رابطه رسول گرامی اسلام – صلی الله علیه وسلم- میفرماید: «کان یسوسهم الأنبیاء»؛ یعنی سیاست را انبیاء در دست …
Read More »