سه سال پیش در بیستم محرم الحرام ١٤٣٩ ه.ق. در بلوچستان بلکه در ایران زمین ولولهای به پا شد. کوچک و بزرگ همه با چشمانی اشکبار رهسپار سرزمین عشق «شهر گشت» سراوان بودند. تمامی جادههای منتهی به شهر گُشت مملو از ماشین با ترافیکی بسیار سنگین که شهر گشت با وجود همایشهای بسیار بزرگ سالانه، نمونهٔ آن را در تاریخ خود ندیده بود.آری! این همه جمعیت به شهر کوچک گُشت سرازیر بود تا با شخصیتی …
ادامه نوشته »بایگانی ماهانه: شهریور ۱۳۹۹
دیدگاه احناف دربارهٔ رؤیت هلال و اختلاف مطالع
امام العصر علامه انورشاه کشمیری دربارهٔ رؤیت هلال و اثبات و اختلاف مَطالع تحقیقات مهمی دارد و میگوید: بنا به عدم فهم کامل مسلک احناف فتوا داده میشود که «با رؤیت اهل مغرب، روزه گرفتن بر اهل مشرق نیز فرض میگردد»، در حالی که این درست نیست. ناآگاهان عبارت «لا عبرة باختلاف المطالع» را عام فهمیده و به آن فتوا میدهند، حالآنکه دیدگاه احناف این است که اختلافِ مطالعِ نزدیک اعتبار ندارد نه اینکه مطالع …
ادامه نوشته »رابطهٔ معراج با سالهای هجرت
علامه قسطلانی (در شرح مواهب، ص ۲۱۲) مینویسد: معراج اعظم که در شب اسراء برای رسول اکرم صلى الله علیه وسلم دست داد، مشتمل بر دَه معراج بود؛ هفت معراج تا هفت آسمان، هشتم تا سدرة المنتهىٰ، نهم تا مستوىٰ که در آنجا صدای قلمهای قدرت به سمع آنحضرت صلى الله علیه وسلم رسید و معراج دهم، برای عرش و رفرف و رؤیت باری تعالىٰ انجام گرفت و آنحضرت صلى الله علیه وسلم به شرف …
ادامه نوشته »حضرت شیخ الحديث؛ تفسیر عملی تواضع
چهار سال از دوران طلایی تحصیلاتم را در عین العلوم گُشت گذراندم. آن زمان حضرت شیخ الحديث مولانا سید محمّد یوسف حسینپور – رحمه الله – در قید حیات بود. هر روز آن مرد متواضع و به قول حضرت استاد قاسمی: «پیکر تواضع» را میدیدم. سخنان زیبا و خطبههای موضوعی جمعههایش را میشنیدم. هر روز به او چشم میدوختم که چگونه به مدرسه وارد میشود و چگونه به منزل تشریف میبرد. از کجا به مسجد …
ادامه نوشته »