پیش از هر حال و هر کار باید ”بسم الله“ گفت که در آن کار خیر و برکت میآید و نیز از اثرات شیطان در امان میماند؛ زیرا شیطان همیشه به فکر آزاررسانی انسانهاست و از هر فرصتی برای ضرررسانی به آنان استفاده میکند. چنانکه در احادیث آمده است: ۱- انسان که به هنگام قضای حاجت، قبل از اینکه خود را عریان کند، اگر این دعا را نخواند: «بِسْمِ اللهِ إِنِّی أَعُوذُ بِکَ مِنَ الخُبُثِ …
ادامه نوشته »اسرار عبادات از زبان پيامبر صلى الله عليه وسلم
پيامبر اسرار بعضي عبادات را بيان فرموده است باز پيامبر صلى الله عليه وسلم فلسفه و اسرار تعيين اوقات را در بعضي مواضع، بيان فرموده است؛ چنانكه: [۱] دربارهي چهار ركعت قبل از ظهر فرموده است: «إِنَّهَا سَاعَةٌ تُفْتَحُ فِيهَا أَبْوَابُ السَّمَاءِ وَأُحِبُّ أَنْ يَصْعَدَ لِى فِيهَا عَمَلٌ صَالِحٌ» [ترمذي: ۴۷۸]؛ «آن وقتي است كه درهاي آسمان باز ميگردند؛ پس دوست دارم كه در آن وقت عمل صالحي از من بالا برود.» [۲] و نيز …
ادامه نوشته »حكم نماز خواندن با چكمه
سؤال: ما كشاورزان كه چكمه ميپوشيم و براي آبياري ميرويم، آيا جايز است كه با همين چكمهها نماز بخوانيم يا نه؟ جواب: اگر چكمه طوري است كه وقتي سجده ميكنيد، پاي شما به سرِ چكمه كه متصل به زمين است، چسبيده باشد، نماز جايز است؛ اما اگر در حالت سجده پاها به سرِ كفشها نچسبند و معلق بمانند، پس نماز درست نيست.
ادامه نوشته »حكم خريد آزاد فيش حج و عمره
سؤال: حكم فيشهاي حج و عمره كه مثلاً افرادي خودشان براي هر فيش هفتصد الىٰ هشتصد هزار تومان ميريزند و بعد آنها را در بازار آزاد به قيمت دو الىٰ سه ميليون تومان ميفروشند، چيست و آيا خريد اينگونه فيش جايز است يا نه؟ جواب: جايز است و اشكالي ندارد. والله أعلم.
ادامه نوشته »حج در عمر یک بار فرض است
رسول خدا صلى الله علیه وسلم فرمود: «یَا أَیُّهَا النَّاسُ قَدْ فُرِضَ عَلَیْکُمُ الْحَجُّ فَحُجُّوا». فَقَالَ رَجُلٌ: أَکُلَّ عَامٍ یَا رَسُولَ اللَّهِ؟ فَسَکَتَ حَتَّى قَالَهَا ثَلاَثًا. فَقَالَ رَسُولُ اللَّهِ صلى الله علیه وسلم: «لَوْ قُلْتُ نَعَمْ لَوَجَبَتْ، وَلَمَا اسْتَطَعْتُمْ». [صحيح مسلم: ۱۳۳۷] «ای مردم! حج بر شما فرض شده، لذا حج به جا آورید.» مردی گفت: یا رسول الله! هر ساله حج کنیم؟ آن حضرت صلى الله علیه وسلم خاموش ماند، تا این که او …
ادامه نوشته »حج بيت الله يک فريضه است
﴿وَلِلّٰهِ عَلَى النَّاسِ حِجُّ الْبَيْتِ مَنِ اسْتَطَاعَ إِلَيْهِ سَبِيلًا وَمَنْ كَفَرَ فَإِنَّ اللّٰهَ غَنِيٌّ عَنِ الْعَالَمِينَ﴾ [سوره آل عمران، بخشي از آيهي ۹۷] و حق خدا است بر مردم حج کردن اين خانه کسي که توانايي راه يافتن به سوي آن را داشته باشد و هر کس نپذيرد، پس خدا بينياز است از عالميان. در اين آيه خصوصيتي که براي بيت الله ذکر شده، اين است که الله تعالى بر آدميان واجب گردانيده است که …
ادامه نوشته »برخي از آداب روز عيد
۱- در روز عيد بعد از نماز صبح، تا زمان نماز عيد خواندن اشراق و نوافل ديگر مكروه است و نيز بعد از نماز عيد، خواندن نوافل در عيدگاه جايز نيست. ۲- غسل نمودن، ۳- پوشيدن لباس نو و اگر نباشد بهترين لباس موجود را پوشيدن، ۴- استعمال عطر و خوشبويي، ۵- خوردن صبحانه قبل از نماز عيد فطر، ۶- رفتن از يك راه به عيدگاه و برگشتن از راه ديگر، ۷- تكبيرات عيد را …
ادامه نوشته »مواد مخدر و حرمت خرید و فروش آن
در زمان حاضر که مردم از معنویات کاملاً به دور و در مادیات غرق شدهاند و جز حب دنیا هدف و غرض دیگری در فکر و نظرشان نمیآید، برای رسیدن به این هدف شبانه روز در تگ و دو قرار گرفتهاند و اندیشهی حرام و حلال آنها را به سوی راههای مشروع متوجه نمیکند؛ پس کل هم و غم بر این است که پول بدست بیاید ولو این که راه به دست آوردن آن نامشروع …
ادامه نوشته »كفارهی شصت بار حرام كردن
سؤال: شخصي چنين مي گويد: بر من شصت بار حرام است كه اگر به منزل فلاني بروم؛ حالا اين شخص پشيمان شده و ميخواهد به آن منزل برود، در اين صورت حكمش چيست؟ جواب: اين شخص بايد كفارهي قسم را ادا نمايد كه عبارت است از غذا دادن به ده مسكين يا پوشاندن لباس به آنها و اگر توانايي مالي ندارد، بايد سه روز روزه بگيرد.
ادامه نوشته »حکم پرورش کودکان بی سرپرست
سؤال: زن و شوهري كه بچهدار نميشوند، آيا جايز است كه كودكان و نوزادان سر راهي يا پرورشگاهي را به عنوان فرزند قبول كرده و به خانه بياورند؟ جواب: پرورش فرزندان ديگران كار خوبي است؛ اما آن بچه بعد از بلوغ نميتواند محرم آن زن يا مرد قرار گيرد و همچنين نميتواند از آنان ارث ببرد.
ادامه نوشته »