بایگانی ماهانه: فروردین ۱۳۹۴

سفر شيخ الحديث مولانا حسين پور به افغانستان

شيخ الحديث مولانا سيد محمد يوسف حسين پور حفظه الله، مدير مدرسه علوم ديني عين العلوم گشت و مؤسس و دبير كل شوراي هماهنگي مدارس علوم ديني اهل سنت سيستان و بلوچستان، بنا به دعوت دارالعلوم هرات جهت شركت در مراسم ختم كتاب صحيح بخاري و دستاربندي دانش آموختگان و اعطاي جوايز به حافظان اين مدرسه، بعد از ظهر امروز دوشنبه ۳۱ فروردين ۱۳۹۴ ايران را به مقصد افغانستان ترك كردند. در اين سفر مولانا …

ادامه نوشته »

علامه ملا علی قاری حنفی و تألیفات ایشان

الشيخ الإمام علي بن سلطان محمّد هروي معروف به ملا علي قاري، متوفاي ۱۰۱۴ هـ.ق. وحيد عصر، فريد دهر، محدث و فقيه مشهور و معروف، جامع معقول و منقول بود؛ چون به سرِ سال ۱۰۰۰ رسيد، به مجدديت فائز گشت. در هرات متولد شد و جهت تحصيل علم به مكه‌ي مكرمه رفت و از علامه‌ي محقق و مدقق، متبحر في علوم الحديث والفقه احمد بن حجر هيثمي مكي، علامه ابوالحسن بكري، شيخ عبدالله سندي، شيخ قطب …

ادامه نوشته »

انتظام شگفت الهی در آب‌رسانی به مخلوقات

﴿وَأَرْسَلْنَا الرِّيَاحَ لَوَاقِحَ فَأَنْزَلْنَا مِنَ السَّمَاءِ مَاءً فَأَسْقَيْنَاكُمُوهُ وَمَا أَنْتُمْ لَهُ بِخَازِنِينَ ∗ وَإِنَّا لَنَحْنُ نُحْيِي وَنُمِيتُ وَنَحْنُ الْوَارِثُونَ﴾ [سوره حِجر، آيات ۲۳، ۲۲] و فرستاديم بادها را بار دار كننده پس فرود آورديم از آسمان آب پس نوشانيديم آن را به شما كه نيست خزانه آن به نزد شما ∗ و ما هستيم كه زنده مي‌كنيم و مي‌ميرانيم و ما وارث هستيم. خلاصه‌ي تفسير و ما هستيم كه بادها را مي‌فرستيم كه ابرها را …

ادامه نوشته »

نگاه بد مرضی خطرناک است

شيخ الحديث مولانا محمد يوسف حسين پور در جلسه اصلاحي هفتگي اساتيد عين العلوم گشت (۱۰/ ۱/ ۱۳۹۴ش.)، بدنگاهي را از گناهاني دانست كه بسياري از مردم نسبت به آن در غفلت به سر مي‌برند. مشروح سخنان ايشان با فوايدي از كتاب تحفة العلماء در ذيل درج مي‌گردد: گناهان زيادي به وسيله‌ي چشم‌ها انجام مي‌گيرند؛ باز بدنگاهي گناهي است كه متأسفانه مردم آن را گناه نمي‌پندارند. بعضي مردم به نگاه بد مبتلا مي‌گردند؛ يعني بدون …

ادامه نوشته »

اختلافات مسلمانان مسجد الأقصى را از دستشان گرفت

شيخ الحديث مولانا محمد يوسف حسين پور خطبه‌هاي امروز نماز جمعه گشت را با تلاوت آيه ﴿إِنَّمَا يَعْمُرُ مَسَاجِدَ اللَّهِ مَنْ آَمَنَ بِاللَّهِ وَالْيَوْمِ الْآَخِرِ﴾ [توبة: ۱۸] شروع نمود. ايشان در سخنان خويش با ترجمه‌ي اين آيه كه آباداني مساجد توسط مؤمنان واقعي كه پايبند به مسجد باشند، صورت مي‌گيرد و بي توجهي به نماز به علت بي ايماني است، مردم را از ترك نماز برحذر داشت و فرمود: در احاديث آمده است كه پيامبر …

ادامه نوشته »

هارون الرشيد در مجلس درس امام مالك

باري خليفه هارون الرشيد به مدينه‌ي طيبه آمد و وزير خود، جعفر برمکي، را پيش امام مالک فرستاد که سلام مرا به او برسان و بگو: کتاب مؤطا را بياور و به سمع من برسان. امام مالک فرمود: به خليفه بعد از سلام بگو: علم پيش کسي نمي‌رود، بلکه مردم پيش علم مي‌آيند. جعفر پيام او را به خليفه رساند، باز امام مالک نيز با خليفه ملاقات نمود، خليفه از او گله نمود که دستور …

ادامه نوشته »

نمونه‌ای از حكمت الهی در تناسب و توازن ضروريات زندگی

﴿وَالْأَرْضَ مَدَدْنَاهَا وَأَلْقَيْنَا فِيهَا رَوَاسِيَ وَأَنْبَتْنَا فِيهَا مِنْ كُلِّ شَيْءٍ مَوْزُونٍ ٭ وَجَعَلْنَا لَكُمْ فِيهَا مَعَايِشَ وَمَنْ لَسْتُمْ لَهُ بِرَازِقِينَ ٭ وَإِنْ مِنْ شَيْءٍ إِلَّا عِنْدَنَا خَزَائِنُهُ وَمَا نُنَزِّلُهُ إِلَّا بِقَدَرٍ مَعْلُومٍ﴾ [سوره حِجر، آيات ۲۱ – ۱۹] و ما زمين را پهن كرديم و گذاشتيم بر آن بار و رويانيديم در آن هر چيز به اندازه ٭ و ساختيم براي شما در آن اسباب معيشت و چيزهايي كه شما به آن‌ها رزق نمي‌دهيد ٭ …

ادامه نوشته »